Diari Avui - 09/02/2011 - Redacció
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat avui que la relació entre Espanya i Catalunya “mai havia estat tan malament” i ha augurat que “anirà a pitjor”, fins al punt que, si no canvia, Catalunya podria perdre la capacitat de tenir un “projecte propi”.
El president de CDC ha fet aquestes reflexions avui durant la clausura del seminari econòmic alternatives financeres en temps de crisi, que s'ha celebrat a Girona. Durant la seva intervenció davant més d'un centenar d'empresaris i personalitats del món econòmic gironí, l'expresident ha manifestat que les seves opinions són valoracions personals, de “tal com veu la realitat” i sense ànim de “comprometre” a cap grup polític ni govern.
Pujol s'ha referit a la “desafecció” que José Montilla ja va expressar fa uns mesos i ha anat més enllà. Ha alertat de la pèrdua del “respecte” i “admiració” que abans la gent del carrer i de l'Estat espanyol sentien, però també a nivell polític i institucional, posant l'exemple del Tribunal Constitucional.
“Tot això ha desaparegut”, ha dit. I ha alertat que pot portar un “esborrament” de la política, “progressiu” però “intens” i cap a la desaparició de la identitat com a país. L'expresident però, no ha parlat en cap moment d'independència, com sí ho havia fet ara fa uns dies, quan va dir que la política espanyola podia empènyer Catalunya cap a dues opcions: o a la desaparició com a nació o la independència.
Zapatero ja no mana
El que va ser president de la Generalitat durant 23 anys, ha afirmat també que, tot i que la situació econòmica actual és dolenta, la previsió és que vagi millorant, gràcies al fet que el govern espanyol “ja no mana” sinó que assumeix les indicacions que li venen “de fora”. En aquest sentit, ha explicat que tant a nivell econòmic com social hi ha hagut un “canvi de rasant” a partir del maig del 2010. Des d'aleshores, a subratllat, s'han començat a fer polítiques “coherents” i a “complir els deures”.
Pujol ha volgut donar un missatge esperançador als empresaris assistents. “Tinguin confiança”, ha demanat, “Europa sortirà de la crisi” i es reforçarà l'estat del benestar perquè sigui “viable”. Per altra banda, ha subratllat el fet que a Catalunya “hi ha país” i molta gent que treballa. En aquest sentit, ha destacat l'impuls que l'economia catalana ha fet a nivell d'exportacions i en àmbits com el de la investigació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada