dimarts, 29 de març del 2011

Tot per la [seva] pàtria


Nació Digital - 27/03/2011 - Salvador Cot

Crida l'atenció la indiferència absoluta amb què l'Estat espanyol va liquidant, una rere l'altra, totes les sigles que va registrant l'esquerra abertzale sense ni tan sols prendre's la molèstia, ni que fos per dissimular, d'il·legalitzar algun dels nombrosos partits feixistes/falangistes que promouen la violència espanyolista.

Des que la Fiscalia de l'Estat va defensar que Falange es manifestés al bell mig d'Arenys de Munt mentre els ciutadans votaven, els ultres han anat incrementant la pressió sobre les consultes populars al llarg de tot el territori. El següent episodi va consistir en un atac directe, fa dos mesos, a uns voluntaris de Terrassa Decideix. Allà, set o vuit desconeguts van assaltar violentament un punt de recollida de vots, ho van arrasar tot i van marxar donant un cop de puny a una persona i ruixant amb un esprai la cara d'una altra.

Algun ciutadà va facilitar als Mossos la matrícula del cotxe amb què van fugir els assaltants. Però no calia, ells mateixos porten setmanes exhibint una de les urnes que van robar. Són Alianza Nacional i, de passada, també reivindiquen una pallissa a un familiar -que va haver de ser hospitalitzat- d'un pres etarra que anava a una visita penitenciària.

Encara és l'hora que ningú molesti Alianza Nacional. Com tampoc no se sap res d'un altre grup, anomenat Resistencia Patriótica, que va penjar un video -posteriorment retirat per ells mateixos- amb material de Barcelona Decideix en flames i diverses amenaces explícites contra la consulta.

La Llei de Partits diu que s'aplicarà per evitar que "un partit polític pugui, de forma reiterada i greu, atemptar contra aquest règim democràtic de llibertats, justificar el racisme i la xenofòbia o donar suport políticament la violència". La cursiva és meva, naturalment.