dissabte, 2 d’abril del 2011

Volem un país lliure




Diari Avui - El lector escriu - 2/04/2011 - Ian Fletcher


Sóc estranger i tinc fills nascuts a Barcelona. Pel seu bé, voldria que Catalunya torni a ser un país lliure, no espoliada i menyspreada com ara, malcasada amb Espanya.

Li sobra cultura, superfície i bellesa per ser un estat lliure, digne i pròsper.És un lloc privilegiat, clarament l'enveja de molts. No m'estranya que Espanya no vulgui divorciar-se de Catalunya, però ho haurà d'acceptar.

Que pari l'espoli! Qui pot aguantar que li robin 60 milions d'euros cada dia? Això correspon al 9% del PIB, amics. No existeix cap precedent enlloc del món amb un espoli tan gran. A Alemanya es queixen quan arriba al 3% entre lands. A Califòrnia van elegir Schwarzenegger perquè prometia parar l'espoli del 2% que sofrien en la relació amb Washington. Ho va aconseguir. Califòrnia ja té el concert econòmic com té Euskadi. Ací, ens estem dessagnant insosteniblement...


Abans de tenir fills no m'era important aquesta reivindicació. De fet, ni hi pensava. Ara ja és una pura qüestió de dignitat: volem un país lliure?