dimarts, 12 d’abril del 2011

Desmunten l'acampada per la independència

 



Diari Avui - 12/04/2011 - Marc Bataller


La Guàrdia Urbana va desmuntar ahir a la nit l'acampada que havien preparat simpatitzants de Solidaritat davant del Parlament en el marc de la campanya a favor de la llei d'independència, que s'ha de votar demà. Els policies van fer fora, sense incidents, els més de cent simpatitzants de Solidaritat que es van concentrar al llarg de la tarda al parc de la Ciutadella. Els tres diputats també es van sumar a la iniciativa i la policia els va permetre passar la nit al ras. “Ha estat indignant”, assegurava ahir el secretari general de SI, Uriel Bertran, al costat d'Alfons López Tena i Toni Strubell.


La concentració s'havia convocat a les cinc de la tarda i la Guàrdia Urbana va controlar tots els accessos al parc per impedir que hi entressin tendes, ja que l'ordenança municipal prohibeix que es facin acampades. A més, el parc s'ha de tancar a les nits i no s'hi pot quedar ningú. Segons Solidaritat, els agents van comissar una vintena de tendes, tot i que alguns simpatitzants van aconseguir entrar-ne cinc o sis. Al final, pels volts de les vuit de la tarda van plantar aquestes tendes, mentre anaven arribant desenes d'efectius.


Un parell d'hores després, la Guàrdia Urbana va advertir als manifestants que havien de marxar, però aquests van decidir oposar “resistència pacífica”. Tots plegats es van asseure, amb els braços entrellaçats, i amb els tres diputats al capdavant. La policia va anar traient les persones d'una en una, fins que només van quedar els tres parlamentaris. Després d'una estona, els comandaments policials van donar l'oportunitat als diputats de passar la nit al ras si volien. Bertran, López Tena i Strubell van decidir continuar amb la protesta, tot i que han convocat per avui els seus simpatitzants per tornar a provar de fer l'acampada.


Mentrestant, Bertran va exigir, un cop més, que CiU rectifiqui la seva posició i permeti que la llei per la independència superi els tràmits del ple.


Per dimecres a la tarda, una dotzena d'entitats han preparat una concentració davant el legislatiu. A més, des de fa setmanes membres de Solidaritat estan enviant missatges de correu electrònic als 135 diputats perquè donin suport a la proposició.

Fins ara, se n'han tramès prop de 30.000.