divendres, 1 d’abril del 2011

‘The Guardian' es fa ressò de l'augment de l'independentisme


Diari Avui - 1/04/2011 - Reddacció

El rotatiu britànic The Guardian es fa ressò aquest divendres de l'augment de l'independentisme a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el Estatut i pel sentiment d'espoli fiscal per part de l'Estat.



El reportatge Spain: Why prosperous Catalans may beat rebellious Basques to the exit assenyala que CiU i alguns socialistes catalans són cada vegada més afins a la idea d'una ruptura total amb Espanya, i destaca que la majoria de partits a Catalunya són nacionalistes: “Ningú està interessat a combatre l'allunyament d'Espanya”, afegeix.


“Després de 500 anys, és possible creure que Espanya està a punt de trencar-se –amb els pragmàtics catalans, en lloc dels rebels bascos, liderant la sortida–”, conclou el periòdic, després de recollir les sensibilitats de diversos polítics i observadors, com Dolors Camats, Albert rivera, Pilar Rahola, Antoni Strubell i Pere Aragonès.


En declaracions al mitjà anglès, l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa Josep Huguet (ERC) afirma que l'impacte de l'espoli fiscal a Catalunya triplica, anualment, les conseqüències del tsunami de Japó.


Quant al tracte que rep Catalunya, assenyala que mai es veu al Príncep Felip de Borbó intentant parlar català, basc o gallec, i recorda el tancament de l'emissió de TV3 al País Valencià: “Els catalans senten que la seva cultura és ridiculitzada”, rebla.