dissabte, 9 d’abril del 2011

Tots a votar per la independència de Catalunya




Nació Digital - 8/04/2011 - Josep Maria Vila d'Abadal


El proper dia 10 d’abril els barcelonins podran votar per a la independència del nostre país, i així expressar la voluntat dels catalans que, dia a dia, va derivant cap l’assoliment de la plena sobirania que ens ha de portar a la lliure construcció del nostre model de societat i al desenvolupament total de les nostres capacitats nacionals.


Els vigatans i vigatanes ja ho vam fer amb gran èxit fa més d’un any i us puc assegurar que vaig viure aquell dia amb una sensació de gran llibertat, una sensació única. La ciutat bullia de gent, avis i néts, pares i fills, famílies senceres que sentien la felicitat de poder exercir el dret a decidir el futur del seu poble, de poder exercir el dret a la autodeterminació, dret fonamental de totes les nacions que hi ha al món.


Vic va assolir més del 40% de vots a favor de la independència –prenent el total de votants- i, avui, si es tornés a fer la consulta, superaria el 65%, segons una enquesta encarregada per un mitjà de comunicació de la ciutat.


Els que creiem que l’únic camí que ens queda als catalans per poder prosperar i ser el que nosaltres sabem que podem ser –o sigui el de tenir un Estat Català- anem augmentant i cada dia som més. És imprescindible i bàsic que, si un dia volem ser plenament sobirans, es vagin sumant ciutadans a aquest sentiment o projecte i que, finalment el poble de Catalunya, en clara majoria, demani el seu dret a ser independent.


El proper diumenge, els barcelonins podreu anar a votar. Ja ho he dit en un principi, però ho torno a remarcar perquè sou la nostra capital, la capital de Catalunya, i teniu per això més responsabilitat. No s'hi val a deixar d’anar-hi perquè no tenim temps o d’altres excuses. Com a alcalde d’una ciutat compromesa amb la nostra historia i amb el futur del nostre país us demano que acudiu a experimentar uns moments de glòria personal i col·lectiva, i a complir amb el deure de votar en llibertat. El dia 10 ha de sortir bé: Catalunya ho necessita.


Climent Forner ens diu: “Si som, siguem, i si no som, deixem-nos de somnis, records i de follies”. Aneu tots a votar per Catalunya. Gràcies.