dilluns, 28 de febrer del 2011

'Si Catalunya sap on vol anar, no hi haurà Tribunal Constitucional que ens aturi'



Crònica.cat - 18/02/2011 - Redacció

Un cop coneguda la notícia que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del Govern espanyol en contra de la Llei de Consultes que va ser aprovada la passada legislatura per Esquerra, PSC i Iniciativa, Felip Puig ha afirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio que “Si aquest país democràticament està d’acord sobre cap a on vol anar, no hi  haurà Tribunal Constitucional que ens aturi”. 

La vicepresidenta de la Generalitat també s’hi ha referit al respecte: “El govern el que ha de fer és defensar les competències i les lleis aprovades al Parlament, i això és el que farem', ha assegurat Joana Ortega, que ha lamentat l''actitud restrictiva i de mirada curta' de l'executiu de Zapatero i ha recordat que la Constitució garanteix 'els drets de les nacionalitats'. Ortega ha fet aquesta defensa de la norma a pesar que, ha recordat, CiU va votar-hi en contra i la intenció del seu govern és reformar-la. 'Ja tindrem temps d'entrar' en aquesta qüestió, ha dit Ortega. 

'Lamento aquesta actitud restrictiva i de mirada curta del govern espanyol, i espero i desitjo que no sigui compartida pel Tribunal Constitucional per tal de no minvar aquesta funció de garant de la Constitució, i d'una Constitució que reconeix la plurinacionalitat i els drets de les nacionalitats', ha declarat Ortega.

Un cop passat l'escull del Constitucional serà el moment d'ocupar-se de reformar la llei, un compromís electoral de CiU, ha vaticinat. 'Jo crec que des del govern serem capaços de buscar la sortida jurídica que ens permeti tenir la llei de consultes que Catalunya necessita, que Catalunya vol i a més a més que l'Estatut ens reconeix com a competència exclusiva', ha confiat la vicepresidenta.