dilluns, 21 de febrer del 2011

Barcelona consolida el seu capital



Diari Avui - 21/02/2011 - Editorial

L'èxit indiscutible de l'organització del Mobile World Congress (MWC) i la capacitat de resposta que ha demostrat la ciutat han situat Barcelona en un lloc de privilegi per consolidar la seva candidatura a convertir-se en la capital mundial de la telefonia mòbil el 2013. Barcelona, i Catalunya per extensió, han fet mèrits de sobres per obtenir aquest reconeixement enfront de les candidatures d'altres capitals europees. La satisfacció dels expositors és la millor carta de presentació per a una ciutat, Barcelona, i un país, Catalunya, que no és el primer cop que demostra el seu potencial per situar-se en un lloc destacat en el mapa del món. Les xifres rècord de visitants –60.000–, d'habitacions d'hotel reservades –21.000– i de taxis utilitzats –6.000– demostren d'una banda la dimensió de l'esdeveniment i, de l'altra, el mèrit de tots els agents de la ciutat i del país, que s'han abocat perquè tot rutllés al congrés.
La cita té un impacte econòmic extraordinari per a la ciutat i s'ha convertit en un estímul estratègic per ajudar a reactivar l'activitat turística de Barcelona. I això, malgrat els obstacles que com sempre hi posa el govern de Madrid. Obstacles com la impossibilitat de tenir un aeroport amb vols directes amb tots els països de procedència dels assistents al congrés, sobretot els que vénen del continent asiàtic. Malgrat tot, però, els congressistes no s'han volgut perdre la cita i han tornat més que satisfets als seus països, i d'això Madrid n'ha de prendre nota.
Un dels aspectes que més preocupaven els organitzadors era el de la seguretat, sobretot després que en les primeres edicions el nombre de robatoris al recinte firal i el seu entorn va ser considerable. Una bona planificació i la professionalitat dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han donat fruit i aquest és un motiu d'orgull més que mostra a ulls de tot el món que sabem fer les coses bé.