dimecres, 4 de maig del 2011

«No hi ha un equip amb més humilitat, impossible trobar-lo»




El 9 esportiu - 4/05/2011 - Román Martínez


Pep Guardiola estava alleugerit. La seva cara era el reflex de la tranquil·litat per haver superat un obstacle rocós, difícil i complicat com el Real Madrid: «Vull felicitar el Madrid pel seu atreviment i per jugar-nos de tu a tu. Sentim que hem superat un superequip, riquíssim, un autèntic equipàs, que paga clàusules per qualsevol jugador i fins i tot per entrenadors. Si no és el millor equip del món, per aquí va. Hem eliminat un senyor equip i per primera vegada en unes semifinals. El Valor d'eliminar el Real Madrid és molt gran.» I després va arribar l'oda al seus jugadors: «Hem jugat un altre bon partit de futbol i tornem a estar en una altra final de la Champions en tres anys. I s'ha de tenir en compte d'on vénen aquests jugadors que ho han guanyat tot. La meva gratitud cap a ells, estic molt orgullós. No hi ha equip amb més humilitat que aquest. No és possible trobar-lo i que competeixi com ho fa en qualsevol camp.» Guardiola sap el que es fa i sap que sense els seus homes és impossible fer dues passes seguides. Necessita d'aquesta complicitat, i els seus futbolistes no l'han fallat. I especial també es rendia a l'evidència d'un supercrack, Leo Messi: «És gran en tot. Decidir fent gol i treballant com ningú. No es pot parlar dels èxits d'aquests anys sense ell. És el pal de paller. Ho muntem perquè ell pugui jugar millor. Cada gran equip necessita un jugador com ell.»

El de Santpedor també repassava les complicacions d'aquests dies de clàssics inacabables: «Ha estat terriblement dur, amb moltíssima tensió. Ara, a veure si podem reposar un parell de dies. El desgast mental amb el Madrid és superior a la resta.» També es va preguntar al tècnic per les queixes arbitrals i va tornar a apostar per l'elegància: «Arbitres? Per mi avui s'acaba tot. No tinc forces per a més. La gent està per jugar, però a nosaltres deixeu-nos gaudir.» El preparador també va deixar clar que aquests clàssics no han estat el seus pitjors moments a la banqueta, sinó el seu inici al primer equip: «Després de Numància, aquells deu dies sense partit. Tenia totes les enquestes en contra. Venia de tercera.» I assegura que aquesta victòria no era la més especial contra el Madrid, sinó el 2-6: «Allò era la meva primera lliga.» Tampoc donava importància que el Madrid no el felicités per la final.

El tècnic també ja se centra en el proper derbi: «Serà un partit dificilíssim perquè els de Barcelona sí que són derbis i hem de rematar la lliga.»

També es va recordar d'Abidal en el dia del seu retorn: «El Vull dedicar a ell per la seva força de voluntat i la seva família. És un jugador tot cor i molt estimat pel grup. Que hagi pogut participar una estona ens fa molta il·lusió.»

I per últim, va criticar la política esportiva del Madrid amb elegància. «Nosaltres vam aprendre molt de la Quinta del Buitre, però per arribar a tenir jugador com ara Xavi i Iniesta s'ha de tenir paciència. Durant sis anys no van guanyar res i ara el gran èxit és poder anar a guanyar la nostra quarta Champions. Fa poc no en teníem cap. Aquest és el camí.» Pep Guardiola en estat pur. Elegant i esportista.