dijous, 19 de maig del 2011

La Unicef al cul




Blog Ara - 19/05/2011 - Pere Martí


La directiva del Barça no podria trobar millor lloc per ubicar el logo d’aquesta prestigiosa organització internacional del sistema Nacions Unides en la nova equipació del Barça. És la millor metàfora del canvi de valors que està promovent l’actual directiva del FC Barcelona que presideix Sandro Rosell en una direcció molt allunyada del que sempre han estat els valors del Barça. Una direcció que sembla que vulgui anar fent passes per convertir el Barça en una societat anònima, cosa que seria un gran negoci per alguns però mataria l’esperit del club.

 
Són decisions o gestos que no cal magnificar però que encadenats acaben sent preocupants. L’esponsorització de la Qatar Foundation sumada a la relegació del logo de la Unicef a la part baixa de l’esquena de la samarreta és tota una declaració d’intencions. Per molt que s’esforcin en maquillar-ho fent campanyes de màrqueting, Qatar és una dictadura, una monarquia islàmica totalitària que no respecta els drets humans. I es dóna de bufetades amb un Barça que té un president afusellat pel franquisme i que durant la dictadura va ser un oasi de llibertat.

 
Potser algú ho considerarà una anècdota, però tampoc ha estat un encert identificar tot el treball que ha fet l’equip de Guardiola aquesta temporada amb un parell de pebrots. Més enllà del masclisme latent, on queden els valors de l’esforç, el sacrifici, la disciplina i la inteligència estratègica de l’entrenador? Res, només és qüestió de pebrots. Un valor més propi de latituds messetàries que no pas les nostres.

 
Per rematar-ho, només faltaven la desaparició de les franges blaugranes, amples, fortes i generoses, per unes raquítiques ratlletes més pròpies d’una desfilada de passarel·la de Milà que d’un equip seriós. En resum, la nova equipació és èticament reprobable i estèticament lamentable. I com a soci, em dol.