dilluns, 9 d’agost del 2010

La vergonya espanyola i indivisible



El 9 Esportiu - 07/08/10 - Jordi Basté

1.
ÉS LA
pregunta esportiva de l'estiu: és racional, normal, lògic, entenedor, disculpable, assenyat... que hi hagi un partit amistós en què participarà remunerat l'equip representatiu d'una federació de futbol (en aquest cas l'espanyola contra Mèxic) i que aquesta mateixa federació organitzi per tres dies després una competició que cataloga d'oficial (anada de la supercopa)?


2.
QUI ÉS
l'irracional (avanço la resposta: és Ángel Villar) que accepta que hi hagi sis futbolistes del Barça en l'amistós que, a més, acabaran d'aterrar de vacances, que jugaran a més de 2.500 metres d'alçada, amb un viatge de més de vuit hores, quan tres dies després jugarien a Sevilla un partit en què es juguen mig títol?



3.
PER QUÈ
no he sentit o llegit, via roda de premsa, micròfon perdut, revista d'estiu, Twitter o Facebook, alguna opinió dels set convocats del Barça en què es digui que aniran a jugar amb la selecció espanyola perquè estan lligats de peus i mans però que els sembla una barbaritat el que ha fet la federació espanyola? Per què no sempre els hem d'exigir més del que poden fer com a futbolistes però, de vegades, els hem de demanar els mínims com a representants dels clubs en la federació?



4.
HAN
demanat explicacions els directius del Real Madrid per la bandera preconstitucional amb què van sortir a Los Angeles els jugadors blancs a jugar contra l'Amèrica de Mèxic? Si es va protestar per l'ús de l'himne de Riego en una eliminatòria de l'equip espanyol de la copa Davis, es farà per aquesta barbaritat o tot quedarà en una «anècdota»?



5.
PERÒ
no havíem quedat que Cesc era un fitxatge fàcil, segons el vicepresident esportiu del Barça Josep Maria Bartomeu? Ens hem de creure el comunicat del representant del jugador català o és un capítol nou d'aquesta esgotadora història? Què ha fallat: la intransigència de l'Arsenal, que Cesc no ha pressionat prou, que el Barça no volia pagar més, que el club no ha sabut negociar millor...? Com és possible que el que ha fet històricament el Madrid de Florentino, no ho hagi fet bé el Barça? Ni pagant gairebé 50 milions d'euros s'ha pogut fitxar?



6.
ALGÚ
em pot explicar l'acomiadament d'Antonio Maceiras com a director esportiu de la secció de bàsquet del Real Madrid, des- prés d'haver-se encarregat de fitxar jugadors per a la temporada que ve com ara Sergio Rodríguez, Tucker i Fischer? Com és possible que hagi passat desapercebuda la marxa de l'equip blanc de bàsquet d'un dels grans fit- xatges dels últims anys com és Louis Bullock?



7.
SABÍEU
que la pel·lícula de Paco Martínez Soria El abuelo tiene un plan va tenir més audiència dissabte passat (890.000 espectadors i un 11,6% de share) que l'especial que es va treure de la butxaca Tele 5 dedicat a Raúl, que va tenir una audiència inexplicablement baixa a Espanya (706.000 i un 7,5% de share)?



8.
NINGÚ
no es va llegir el contracte firmat per l'anterior junta directiva del Barça amb l'empresa que gestionava el partit amistós a Seül? Com és possible que ningú no sabés que havia de jugar obligatòriament Leo Messi?



9.
EL TRADUCTOR
al castellà de la pel·lícula infantil Marmaduke és culer, aficionat del futbol, fan del Laporta o un oportunista? Per què, fins a tres cops, el doblatge del gos protagonista del film crida: «Al loro»?



10.
I ACABO
amb una endevinalla que resoldrem la setmana que ve: ara que Naomi Campbell ha hagut de testificar per possessió de diamants regalats en el judici contra l'expresident de Libèria, l'assassí Charles Taylor, que quedarà resolt dissabte que ve: quin esportista que tenia un telèfon mòbil folrat de diamants va decidir, després de veure el film Diamants de sang, amb Leonardo Di Caprio, treure-se'ls i regalar-los a una fundació?