diumenge, 29 d’agost del 2010

Encerts i pífies


Diari Avui - 28/08/10 - Jordi Basté

1.

COM ÉS
que l'operació de fitxatge entre Javier Mascherano, el Liverpool i el Barça és un exemple de discreció de les tres bandes, en què només es van sabent petits detalls fins que els dos clubs es posen d'acord, el club venedor anuncia que permet al comprador iniciar converses amb el futbolista, i el venedor, automàticament, penja en el web un acord entre els clubs?

2.

ALGÚ EM
pot explicar com pot ser tan exemplar el traspàs de Mascherano al Barça i, en canvi, tan sorollós el d'Ibrahimovic al Milan, començant per Sandro Rosell, que en el congrés de penyes ja va anunciar que havia d'anar al dinar de directives del Gamper en què el menys important era el dinar? Sabíeu que a Ca l'Isidre Adriano Galliani es va quedar impressionat per uns quadres en què hi ha dibuixades les figures de la mítica actriu italiana Giuletta Messina?

3.

QUI HA
assessorat Sandro Rosell dient-li que ha de fer els seus discursos públics en castellà, només en castellà, com ara el del congrés de penyes per «deferència a les de fora de Catalunya»? I per què no el fa en anglès per deferència als milers d'aficionats del Barça que l'escolten per internet des d'arreu del món? Repetirà fórmula en l'assemblea de compromissaris?

4.

ENCARA NO
han tret el nou eslògan de Barça TV, que diu: «Tornen els normals»? Per molt que en el vídeo es vegin els jugadors en actituds normals i no estranyes, no permet (evidents) segones lectures que, per precaució de no ofendre ningú, haurien d'evitar-se? Si resulta que «tornen els normals», qui eren els anormals?

5.

PER QUÈ
hem d'aplaudir, i ben fort, la decisió de Sandro Rosell de cedir el protagonisme del títol de la lliga de la temporada passada a Joan Laporta? Per què aquesta actitud racionalitza les crispades relacions entre els uns i els altres?

6.

NO VALDRIA
la pena que algú del vestidor expliqués què ha passat amb Zlatan Ibrahimovic? Per què no parlen Messi, Xavi o Puyol i expressen, sense entrar en detalls, la dificultat d'acoblar en un col·lectiu un jugador amb el seu caràcter? Quants futbolistes i tècnics de l'equip celebraran la seva marxa?

7.

ORGANITZEM
un altre aplaudiment per a Rosell per la defensa de l'honor de Pep Guardiola, que és atacat pel bocamoll i indecent personatge que és aquest representant d'Ibrahimovic, Mino Raiola, que, cobrant del Barça, s'atreveix a escopir bilis sobre l'entrenador? Ha estat Raiola un altre dels motius principals pels quals el Barça, com al seu dia l'Inter, es va voler treure aquest (gran) futbolista del damunt? Fa el Barça el mateix que destacàvem aquí la setmana passada de l'NBA i sanciona el representant per impresentable?

8.

ALGUN DELS
molts entesos en futbol internacional em pot explicar racionalment com pot ser que tots els millors futbolistes de la temporada passada en la Champions fossin de l'Inter de Milà? Vol dir que ni Louis van Gaal ni Josep Guardiola van permetre que els seus jugadors, del Bayern de Munic i del Barça respectivament, viatgessin a Mònaco i d'aquesta manera els únics que hi podien ser presents eren els de l'Inter?

9.

NO TENIU
una sensació especial avui que comença la temporada de gran cap de setmana, augmentada per la tornada de la fórmula 1, el començament de la Vuelta i l'inici del mundial de bàsquet? No és l'inici, malgrat la barbaritat (un any més) d'aturar la lliga la setmana vinent, d'un (magnífic) frenètic anar i venir de competicions esportives, de partits, de victòries, de patiments...?

10.

SABÍEU
que l'exjugador del Barça que va anar a veure el concert de Miguel Bosé fa quinze dies al castell de Peralada amb la seva dona i el seu fill de sis anys va ser Chapi Ferrer? I, per acabar, la pregunta per dissabte que ve: quin jugador va disfrutar d'un sopar d'animals marins amb closca, juntament amb la seva família, en un famós restaurant del carrer Major de Gràcia de Barcelona poca estona després d'acabar el Gamper dimecres passat? Sabíeu que aquest futbolista era felicitat per tothom que el reconeixia i que també venia del Camp Nou? Una pista: no és Leo Messi.