divendres, 15 de juliol del 2011

Els Mossos adverteixen que tapar la “E” de les matrícules és sancionable




Diari Avui - 15/07/2011 - Redacció


Els Mossos d'Esquadra han advertit aquest divendres que posar l'adhesiu “CAT”, sobre l'identificatiu “E” de les matrícules dels vehicles és sancionable. El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, va afirmar aquest dijous que fer-ho no era il·legal i que era “jurídicament possible”.

 
Un portaveu dels Mossos d'Esquadra consultat per Efe ha avisat avui que tapar la “E” de les matrícules segueix sent sancionable. Aquesta advertència contradiu les declaracions d'Homs, que ahir va assegurar que posar aquest adhesiu “no és il·legal”, ja que, “segons els papers del cotxe, el que identifica la matrícula és la combinació de quatre números i tres lletres, la E no surt”. Per això, va indicar que “qui vulgui” pot posar el “CAT” a sobre de la “E” i va assenyalar que ell mateix ho havia fet al seu cotxe. “No és insubmissió, jurídicament és possible fer-ho”, va remarcar.

 
L'actual sistema de matriculació dels automòbils va ser introduït fa més d'una dècada per l'executiu espanyol de José María Aznar, que va afegir una combinació de quatre números, tres lletres i la “E” identificativa d'Espanya.

Des d'aleshores, a Catalunya hi ha hagut diverses campanyes per reivindicar un distintiu propi impulsades per partits polítics i entitats culturals.

 
No obstant això, tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Civil han multat diversos conductors per dur el “CAT” a les seves matrícules. La primera sanció que va imposar la policia catalana es va formalitzar al novembre del 2000, quan van denunciar un conductor de Guissona (Segarra). Finalment, però, va quedar sense efecte.

 
Alguns dirigents de la federació nacionalista han estat sancionats per portar el “CAT” als seus vehicles. És el cas del diputat de CiU al Congrés Carles Campuzano, que va ser multat a Roses (Alt Empordà) el 2004, o Jordi Pujol Ferrussola, fill de l'expresident Jordi Pujol, que va ser sancionat a l'octubre del 2010.