dissabte, 11 de desembre del 2010

ADN Barça


El 9 Esportiu - 09/12/10 - Jaume Peral

Mai el mèrit de rebre una Pilota d'Or ha de ser tan compartit. La pot guanyar Messi, Iniesta o Xavi, però si es vol fer justícia, aquesta pilota s'hauria de partir en molts petits bocins per tots els professionals que han fet possible que el planter del Barça, allò que se'n diu la Masia, hagi arribat on ha arribat i estigui donant els fruits que està donant.

Aquest és el model a seguir, el model d'excel·lència envejat a tot el món.

És el model en què s'anteposa l'amor a un club i a uns colors, a l'esforç, al sacrifici, al compromís, a la solidaritat, ser fidels a una filosofia que està per damunt de les persones... a allò que els catalans anomenem la feina ben feta.

Aquesta Pilota d'Or és per als presidents que l'han fet possible, per als directius que hi han apostat, per als tècnics de totes les categories que hi han confiat, per a tots els jugadors que han sortit de la Masia hagin o no triomfat amb el primer equip i per a tots els socis, aficionats i seguidors del Barça que amb el seu suport incondicional al planter ho han fet realitat.

Ara hi ha la gran sort que tenim un entrenador, Pep Guardiola, i un president, Sandro Rosell, que no només creuen i aposten pel planter, sinó que ho porten incorporat en el seu ADN.

Tenim un trio d'asos nominat, i quin trio. Messi-Xavi-Iniesta. Tres exemples i tres models a seguir. Tots tres són tan generosos que tots han dit que és un premi col·lectiu i que els altres nominats se'l mereixen tant com ells.

Messi? El millor jugador del món. Iniesta? La humilitat i la generositat personificades. Xavi? Un geni català i l'autèntic líder. Tots tres s'ho mereixen, però jo l'hi donaria a Xavi.

Algú s'imagina el portuguès Cristiano Ronaldo mig renunciant a la Pilota d'Or en benefici d'un company seu? Impossible i impensable.

Algú s'imagina el Madrid renunciant a fitxar a cop de talonari per incentivar una política en favor dels jugadors de la casa? Impossible i impensable.

Algú s'imagina els jugadors del Madrid sent solidaris i sacrificant-se pels seus companys? Impossible i impensable.

Les comparacions no s'aguanten i totes, absolutament totes, juguen a favor del Barça.

A tots els aficionats del bon futbol de tot el món se'ls cau la bava veient jugar el FC Barcelona. Ja no hi ha ningú que discuteixi el lideratge del futbol mundial que ostenta el Barça.

I és que hem de sentir-nos tan orgullosos d'aquest club i de la filosofia que l'inspira...!

Més que mai. Visca el Barça!