dissabte, 2 d’octubre del 2010

La mala sort


El 9 Esportiu - 02/10/2010 - Jordi Basté

1.

NO HAURIA
d'haver-hi algú al Barça que exercís de portaveu per saber determinades respostes a moltes preguntes que sempre genera el club? No hauria de tenir una veu autoritzada, ja que ara el president legítimament decideix no parlar, per explicar quina opinió té el club, per posar un exemple, sobre el conflicte entre Guardiola i determinada premsa de Madrid creat a partir de la puntada de peu que va rebre Messi? No és necessària una veu autoritzada de la junta que no es limiti únicament a després de les reunions de la directiva?

2.

VAL
la pena, per dir el que diu, escoltar en la mitja part dels partits les poc agraciades i gens agraïdes rodes de premsa del director esportiu Andoni Zubizarreta, que mai diu res que no li interessa dir i mai li interessa dir res?

3.

ÉS
una barbaritat dir que el Barça feia molts anys que no començava la temporada tan bé: evidentment, millor que l'any passat i, evidentment, també millor que fa dos anys... des d'un punt de vist futbolístic, no resultadista?

4.

ANIRÀ
a recollir Pep Guardiola el premi Marca al millor entrenador estatal de la temporada? Haurà trucat algú del diari madrileny a l'entrenador del Barça o al seu entorn per convidar-lo?

5.

SABÍEU
que l'argentí Javier Mascherano està vivint de lloguer a la casa que encara té a Castelldefels l'exblaugrana Juan Román Riquelme?

6.

DE LA
mateixa manera que vam carregar contra el comitè de competició per haver sancionat amb una multa de 2.000 euros i una targeta groga José Callejón per haver ensenyat el dia de l'Almeria una samarreta del plorat Dani Jarque, no hauríem tots d'aplaudir ara la decisió del comitè d'apel·lació de retirar-li la sanció? No seria un bon moment per seure i decidir què es fa en casos com aquests: si es manté la targeta i no se sanciona econòmicament?

7.

PER QUÈ
la tremenda victòria del Barça de bàsquet en la supercopa de la setmana passada certifica que és un equip que està a anys llum de la resta i que ha aconseguit adaptar-se a les noves normes (especialment la de la línia de tres) en un temps rècord si manté aquestes estadístiques?

8.

PER QUÈ
em vaig creure el que va dir Alberto Contador abans d'ahir a la roda de premsa a Pinto, el seu poble? Sóc un insensat per creure'm el que va dir i que em sembla que és innocent el guanyador del Tour de França? No us sona, però, estrany que un filet pugui donar positiu en clenbuterol?

9.

NO RECORDEU
que molts cops, quan es parla de dopatge, hi ha defenses que sonen estranyes com ara la del nord-americà Tyler Hamilton, que deia que la causa del positiu eren unes cèl·lules de la sang que venia del fetus del seu germà no nat, i la del fondista Dieter Baumam, que va assegurar que li havien manipulat la pasta de dents?

10.

I ACABO
amb una frase del periodista Javier Ares, gran coneixedor del ciclisme, narrador per Antena 3 Radio de les grans gestes de Miguel Indurain: «No és que cregui o deixi de creure en els ciclistes. Simplement, els admiro.» Oi que s'entén?