dimecres, 20 d’octubre del 2010

La falla del president Rosell


El 9 Esportiu - 19/10/2010 - Marc Bataller

El Barça s'ha instal·lat al cim d'una falla que pot provocar un terratrèmol de dimensions imprevisibles després que la directiva encapçalada per Sandro Rosell hagi obert la caixa dels trons. És inacceptable el que ha passat aquests dies. Començant pel Barça Societat Limitada fins a arribar al Barça fustigador que se'n va als jutjats.

No entenc com es pot caure en aquests errors que l'única cosa que fan és dividir. La primera de les decisions sorprenents ha estat limitar l'entrada de socis. És un pas en fals, un pas classista que l'única cosa que aconsegueix és que ser soci del Barça sigui tan exclusiu com ser membre del Circulo Ecuestre. Quin mal hi ha de tenir mig milió o un milió d'associats? Jo, personalment, no hi veig cap problema. Algun soci m'ha argumentat que ja li sembla bé acotar l'entrada, perquè d'aquesta manera conservaran els seus privilegis, no perdran mai la cadira i quan hi hagi algun sorteig per a una final tindran més possibilitats que els toqui l'entrada. La junta assenyala que la seva intenció és «buscar un equilibri entre el número de seients i el d'associats». A més, consideren que ara la condició de soci serà «un bé més preuat». Però, senyors de la directiva, si la gran majoria dels nous socis ja saben que mai no tindran una cadira fixa. L'única cosa que volen és contribuir a la causa barcelonista. Què es pensen, que una persona que és soci sent més els colors del Barça que una que no ho és? S'equivoquen... Només han de veure l'actitud que tenen molts abonats quan van al Camp Nou, que en lloc d'animar prefereixen callar com si estiguessin al Liceu.

És clar que també hi ha aquells socis que creuen que el club és seu i no volen deixar entrar ningú més. Aquest és un pensament antiquat i més en una època de globalització. Algú es pensarà que escric aquestes ratlles des del ressentiment, perquè no sóc soci i ara ja no podré entrar en aquest selecte club. Doncs s'equivoquen. La meva intenció era d'aquí a unes setmanes, quan neixi la meva primera filla, fer-la sòcia per patriotisme blaugrana. Tot i que els menors de 14 anys sí que poden formar part del Barça SL, ara m'ho he repensat i no penso fer-li cap carnet. No es mereixen que els doni ni un duro.

L'altra gran errada de Rosell i companyia ha estat criminalitzar la junta de Laporta. És cert que els compromissaris van escollir l'opció d'anar als jutjats, però ha estat la directiva de Rosell la que ha començat aquesta guerra. La roba bruta s'ha de rentar a casa, encara que faci molt de tuf. A més, Laporta, que ha presidit una de les etapes més brillants del club, no es mereix aquest tracte. Per cert, darrere d'aquesta pressió de Rosell cap a Laporta hi ha alguna intenció política, ara que l'expresident es presenta a les eleccions catalanes? Només ho pregunto. I per acabar, em fa gràcia aquella gent que diu que Rosell ha actuat correctament votant en blanc en l'assemblea de compromissaris. Això és tirar la pedra i fer veure que amaga la mà.