dissabte, 11 de setembre del 2010

El càstig de la indiferència


El 9 Esportiu - 11/09/2010 - Jordi Basté

1.

QUI
no queda sorprès durant cada roda de premsa de Pep Guardiola, capaç de girar qualsevol guió de temes que semblaven liquidats i que, de cop i volta, algú ressuscita? Per exemple, no és brillant que ahir, quan li van tornar a preguntar per la marxa d'Ibrahimovic, contestés que no ho sap fer millor i que el suec fa cinc anys que és futbolista a l'elit i ell només en fa dos que hi és com a entrenador? No és brillant dir que ha estat un plaer entrenar Ibra i que ha après molt amb ell?

2.

NO
observeu que és el millor càstig, el de la indiferència o el de qui dia passa, any empeny? No és magnífic, educat, senyorial que Pep Guardiola digui que espera que Ibrahimovic jugui la final de la Champions, que és el seu gran desig, i que trobi tot el que a Can Barça no li han sabut donar?

3.

PER QUÈ
ningú del govern de la Generalitat pacta amb Pep Guardiola que faci un espot (exactament igual que el que va fer ahir a la roda de premsa) demanant al ciutadà de Catalunya que vagi a votar el pròxim 28 de novembre? Com és que sembla que debatre sobre la idoneïtat de la data de les eleccions el mateix cap de setmana del Barça-Madrid sembla una heretgia i de poca volada? Que és un problema dir (i ho reafirmo) que el fet que hi hagi un clàssic la mateixa setmana de les eleccions catalanes és una barbaritat? Que als Estats Units es jugaria la Superbowl la mateixa setmana de les eleccions?

4.

CALIA
que un dels pocs partits de la temporada que avançarà el Barça a les sis de la tarda al Camp Nou coincidís amb la manifestació de la Diada d'aquesta tarda prevista per les cinc?

5.

QUI
s'apunta a ovacionar Xavi Hernández per la interessant, animosa i apassionada roda de premsa de dijous i, a la vegada, li retraiem clarament que digui, rentant-se d'una manera covarda les mans, que al vestidor no van saber res dels aldarulls i picabaralles entre en Pep i l'Ibra? Com pot dir aquesta barbaritat si tothom sabia el que passava?

6.

ARA QUE
José Mourinho ha tancat les sessions d'entrenament a la premsa gràfica, hi haurà a Madrid el mateix merder que van organitzar quan va prendre la mateixa decisió Pep Guardiola? O és que, de la mateixa manera que poca gent s'atreveix amb Florentino Pérez, també passa el mateix amb José Mourinho?

7.

COM
de genial pot ser l'entrenador portuguès del Madrid quan fa uns mesos en la roda de premsa prèvia a l'Inter de Milà - Barça va dir: «Disculpin que parli l'italià però he oblidat el castellà» i ara s'expressa amb un castellà gairebé impecable? És tan provocador com sembla...? O més?

8.

COM
és possible que abans del partit entre la selecció espanyola i Eslovènia ahir en el mundial de bàsquet soni per la megafonia del modern pavelló Manolo Escobar? I per acabar-ho d'arrodonir (tot i que ho millorava clarament) també van posar Rosario Flores?

9.

CALEN
tantes castanyes a la selecció espanyola de bàsquet –alguna, i bàsicament des de mitjans esportius de Madrid, demolidora– quan has tingut la baixa d'un jugador clarament desequilibrant i clau com és Pau Gasol i que suposa la definició d'on has tingut la principal mancança, que ha estat al pivot? Com és possible que no hi hagi hagut una sola crítica patriòtica al desig de Pau Gasol de preferir el seu club a la seva selecció?

10.

SABÍEU
que els esportistes que més fan funcionar el Twitter són el motorista Jorge Lorenzo, l'exporter Santi Cañizares, el jugador de bàsquet Manu Ginobili, l'entrenador del Barça B Luis Enrique... entre d'altres? Sabeu que, en canvi, més mesurats i poc participatius són Carles Puyol i Andrés Iniesta, entre d'altres?