diumenge, 5 de setembre del 2010

El bocamoll




El 9 Esportiu - 04/09/10 - Jordi Basté

1.
PODRIA
la junta directiva del Barça esbrinar qui és el bocamoll que filtra dades de l'encara no explicada due diligence demanada per Sandro Rosell per saber la comptabilitat del club en l'època de Laporta? Faria bé Rosell d'esbrinar (i, si pot, explicar) qui és la persona de la junta que, a més, ho passa tot al diari Marca de Madrid, que amb el títol suggeridor de «Corrupción en Can Barça» ha anat oferint fascicles col·leccionables amb el tema?


2.
SABÍEU
que hi ha membres de la junta directiva emprenyats amb aquestes filtracions, i volen demanar explicacions a Sandro Rosell sobre qui ha estat la persona que ha tingut accés a aquesta informació i l'ha filtrada bàsicament al Marca?


3.
SABÍEU
que també el cos tècnic està sorprès, ja que, havent descartat Pep Guardiola el fitxatge d'Özil perquè era innecessari, ja que ja hi ha jugadors del seu perfil en el filial, diaris i ràdios catalans publicaven en portada que el que ara ja és jugador del Madrid tenia un acord amb la directiva i que, si no venia, era decisió únicament de Guardiola, com rentant-se les mans?


4.
PER QUÈ
hem d'anar molt amb compte a fer lectures (segones i terceres) de la famosa due diligence abans d'hora perquè algú s'hi pot enganxar els dits?


5.
COM ÉS
que a Madrid suquen pa amb aquest tema de Can Barça? Per què no aplaudim el tarannà democràtic del Barça, que és capaç de fer un repàs de les xifres d'una junta directiva, mentre que a Madrid (ningú del gran periodisme de la capital) ha estat capaç de preguntar quantes entrades va repartir Florentino Pérez en les finals en què ha participat el Madrid? Com és que a Madrid ningú no qüestiona ni quants diners del club gasta, ni com els gasta, el president blanc?


6.
COM ÉS
que ningú veu que l'entrenador del Madrid, José Mourinho, és tan hàbil que crea el debat de la Pilota d'Or quan queden quatre mesos, quatre, perquè sigui designada? Com és que, entre el bocamoll de la directiva del Barça i l'habilitat de Mourinho, a la capital espanyola l'empat de Mallorca ha passat ja a millor vida?


7.
ALGÚ
em podria explicar què es vota exactament en la Pilota d'Or: el millor futbolista de l'any, de la temporada, del món...? Per què depenent de què es valori en la votació pot guanyar Xavi, Iniesta, Sneijder o Leo Messi?


8.
HEU VIST
el vídeo que ja corre per la xarxa en què el gran (en tots els aspectes) Shaquille O'Neal, amb els seus 160 quilos i 216 centímetres, balla rap amb el popular cantant canadenc Justin Bieber? Molt recomanable.


9.
NO VAU
fer una regressió d'uns quants anys, en l'època que en la lliga ACB jugava l'Akasvayu, quan Sergio Scariolo va posar a la pista juntets uns minuts contra el Líban Raül López, Fernando San Emeterio, Marc Gasol i Fran Vázquez mentre al Líban jugava Jackson Vroman? Sabíeu que, a més, en el mundial hi ha tres jugadors més ex-Akasvayu: Samo Udrih a Eslovènia, Frederick Kammericks a l'Argentina i Marco Keselj a Sèrbia?


10.
SABÍEU
que el futbolista del Barça que va gaudir d'una mariscada en una conegut restaurant de Barcelona després del trofeu Joan Gamper i del seu extraordinari partit va ser Maxwell? I una altra pregunta: quins esportistes són els més actius en el Twitter? La setmana que ve, la resposta.