dimecres, 7 de juliol del 2010

La teva indiferència és la teva complicitat

Estimats camarades, amics i coneguts, companys i família, veïns i desconeguts. Catalans, espanyols, marroquins, paquistanís, argentins, francesos, anglesos i suecs. A tots vosaltres, ciutadans de Catalunya! Us escric des del cor, des de la ràbia per amor, des de la democràcia per la llibertat, des de la dignitat pel respecte, des de la humilitat pel dret a decidir, des de la pau per les mobilitzacions, des del present pel passat i pel futur!

Malauradament la històrica retallada de llibertats en les nostres contrades no ens ve de nou, fa tres segles que no paren de reduir-nos, d’acomplexar-nos, de drogar-nos, d’aborregar-nos. Abans amb les armes, ara amb els magistrats, abans amb la força, ara amb la llei, abans des de la dictadura, ara des de la democràcia!


Abans i ara, sempre hem aguantat, ahir i avui, sempre hem resistit! Temps enrere i d’ara endavant sempre ens hem manifestat, i demà ens manifestarem! Des de la ciutadania! Des del veïnat! Des de les consultes! Des dels intel·lectuals! Des dels empresaris! Des de l'esport! Des dels periodistes! Des dels professors! Des dels advocats! Des dels dependents! Des dels comerciants! Des dels filòsofs! Des dels escriptors! I fins i tot des dels polítics!


La llibertat ha estat ultratjada, la democràcia ha estat manipulada, el teu vot ha estat anul·lat! La teva veu silenciada i la teva opinió burlada! Ens ho imaginàvem? Segurament! Però de la imaginació ha passat a la realitat, de la suposició al fet, de la mentida a la legalitat, de la demagògia a la normalitat.


Com deia en Lluís Llach: "...i ara què fem? On anem? No ens queden banderes! I com ens creurà la gent si fem marxa enrere?..." No podem fer marxa enrere! El poble ha d’agafar les regnes del seu futur. Ha d’unir-se contra l’imperialisme, contra la inquisició, ara disfressats de demòcrates! La manifestació de dissabte ha de ser la més gran de la història d'aquest país, la més massiva, la que provocarà un abans i un després, com per l'autonomia de 1977!


De què servirà? Us preguntareu... Jo us pregunto de què servirà quedar-se a casa? I et responc "la teva indiferència és la teva complicitat".

10mil