dimecres, 22 de febrer del 2012

El síndic de greuges rep més de 20.000 queixes per l'actuació policial




Diari Avui, Redacció, 22/02/2012


El síndic de greuges i defensor del Menor del País Valencià, José Cholbi, ha explicat que ha rebut més de 20.000 queixes per l'actuació policial en les mobilitzacions estudiantils de l'última setmana. En concret s'han registrat 500 queixes directes i al voltant de 20.000 reclamacions per internet sobre aquest tema.

Cholbi s'ha reunit aquest matí amb la delegada del govern, Paula Sánchez de León per a recaptar dades per elaborar un informe i donar resposta a les queixes.

Entre les denúncies rebudes els ciutadans exposen al síndic la necessitat que “prenga contacte amb una realitat que li afecta molt directament pel tema del menor”.

En principi, la sindicatura té previst emetre una única resolució que done resposta a aquestes reclamacions perquè “no hi ha un cas únic i singular”, sinó solament “dos o tres que ixen un poc del tema”.

Cholbi no ha volgut pronunciar-se sobre la principal demanda dels denunciants, la dimissió de Sánchez de León. “La meua obligació és mantindre una gran objectivitat i professionalitat”, ha matisat.
El síndic també s'ha reunit amb representants d'alumnes, pares i professors de l'IES Lluís Vives.